Üsküdar Bilgisayar Servisi

Uskudar Bilgisayar Servisi 2003 senesinden günümüze Bilgisayar servisi olarak İstanbul’da en kaliteli ve en iyi hizmeti en uygun fiyata vermektedir. Üsküdar bölgesine Aksaray şubemizin araçları çıkmaktadır.

Uskudar Bilgisayar Servisi Tüm bilgisayar arızalarınıza marka bağımsız olarak yerinizde hizmet vermekle birlikte Bilgisayar servisi olarak öncelikli ilkemiz müşterilerimize kaliteli hizmeti en iyi şekilde sunmaktır.

Web Tasarım Hizmetlerimiz;

Firmanızı en iyi şekilde tanıtabilmek için hazırladığımız web sayfaları ile siz de sanal dünyada yerinizi alabilirsiniz. Kurumsal Mail adresleriniz ile tekliflerinizi sunabilir, ister cep telefonlarınızdan isterseniz bilgisayarlarınızdan maillerinizi kontrol edebilirsiniz.

Microsoft Lisanslama;

Microsoft Partner olan firmamız firmanızda bulunan ve eksik olan lisanslarınızı tespit edip size en uygun lisanslama modelini sunmaktadır. Microsoft Lisanslama kapsamında yaptırabileceğiniz Lisans modelleri kabaca; OEM Lisanslama, KUTU Lisanslama ve OPEN Lisanslamadır.

Laptop ve Bilgisayar Servisi ;

Laptop’larınızdaki tüm arızaları yerinde veya yerimizde tamir ve bakımını gerçekleştiriyoruz. Bilgisayarlarınızın oem parça yükseltme işlemlerini hızlı şekilde yaparak size teslim ediyoruz. Kaliteli ve güvenilir servis hizmeti anlayışı ile , müşterilerimize birçok çözüm olanakları sunmaktayız.

Uskudar Bilgisayar Servisi olarak Tüm bilgisayar sorunlarınız için bizi arayabilirsiniz.

Bize ulaşabileceğiniz numaralar:

0212 599 39 49 – 0212 601 06 76
E-Mail: info@boranet.com.tr

Microsoft Lisanslama ile ilgili destek ve bilgi almak isterseniz diğer sayfamızı inceleyebilirsiniz. www.openlisanslama.com

Uskudar Bilgisayar Servisi

Uskudar Bilgisayar Servisi

Üsküdar Tarihçesi

İlçeye adını, güneybatı kesimdeki eski iskele yerleşmesi verir. Günümüzde hemen hemen Selman Ağa, İnkılap, Gülfem Hatun ve Rumi Mehmet Paşa mahallelerini içine alan bu tarihsel yerleşmeye Üsküdar denir. Bazı kaynaklara göre, Moda Burnu’nda oturan Halkedonlular teknelerini MÖ 7. yy’da Üsküdar kıyısında bulunan tersanelerde inşa ediyorlardı. Adının, Yunanca Skutarion (Skytarion) ya da Latince Skutari’nin (Scutari) zamanla değişime uğramasıyla bugünkü halini aldığı sanılır. Semt MÖ 5. yy’da kıyıdaki yerleşim bölgesini surla çeviren Atinalılar döneminden ve hatta daha da önceden beri önemli bir ulaşım ve konaklama merkeziydi. Boğaz’ın iki yakası arasındaki ulaşımda tarih boyunca büyük önem taşıdı. Bizantion ve Konstantinopolis’i ele geçirmek amacıyla değişik dönemlerde doğudan gelen farklı güçlerin düzenledikleri saldırılar sırasında hep askeri üs olarak kullanıldı. Ulaşım, konaklama, askeri üs olarak yararlanılmasının yanı sıra, ticari açıdan da büyük önem taşıyan Üsküdar, Konstantinopolis’in fethinden çok önce 1352’de Türklerin eline geçti. Orhan Gazi döneminden beri Osmanlıların denetiminde olan Üsküdar’a Türklerin geniş ölçüde yerleşmesi II. Mehmed (Fatih) dönemine rastlar.
İstanbul’un fethinden sonra, kent ile çevresinde yönetim ve yargı düzeninin kurulması sırasında iki büyük birim belirlendi. Suriçindeki kentsel alanı İstanbul Kadılığı temsil ediyordu. Sur dışında banliyö durumundaki Eyüp, Galata ve Üsküdar kadılıklarına ise Bilad-ı Selase deniyordu. Üsküdar kadısı, öbür kadılarla birlikte padişah ve sadrazama bağlıydı. Anadolukavağı, Gebze, Kartal, Pendik ve Şile’de Üsküdar kadısının birer naibi vardı. Beykoz Kazası da Üsküdar Kadılığı’na bağlıydı ama naibini arpalık olarak bu kazayı yöneten müneccimbaşı belirlerdi. Kandıra ve Şile kazaları da 1581’de Üsküdar Kadılığı’na bağlandı. 1826’da İhtisab Nezareti, 1846’da da adı daha sonra Zaptiye Nezareti olarak değiştirilen Zaptiye Müşirliği kuruldu. 1867’de çıkarılan Vilayetler Nizamnamesi’ne göre İstanbul’da valilik kurulmamış, bu görev Zaptiye Müşirliği tarafından yürütülmüştür. Bu dönemde Dersaadet ve Bilad-ı Selase, Bab-ı Zaptiye’ya bağlı değildi. 1854’te şehremaneti kurulunca İhtisab Nezareti kaldırıldı ve 1877’de Beyoğlu, İzmit, Kaza-ı Erbaa’yla birlikte Üsküdar da mutasarrıflık yapıldı. Bu mutasarrıflıklar Zaptiye Nezareti’ne bağlıydı. Üsküdar Mutasarrıflığı’nın Beykoz, Gebze, Kartal ve Şile kazaları vardı. 1918’de İstanbul Vilayeti’ne bağlı Beyoğlu ve Üsküdar mutasarrıflıkları, Cumhuriyet’in İlanı’ndan sonra 1924’te tüm sancaklar vilayet yapılınca ayrı birer vilayet (il) oldular. 1926’daki yönetsel düzenlemeler sırasında Üsküdar da kaza (ilçe) yapılarak İstanbul Vilayeti’ne bağlandı.