Yedekleme Hizmetinde En iyilerin Tercihi NAS SERVER.

Sizlerde firmanızın olmazsa olmazları arasında olan yedek alma işlemleriniz için henüz bir çözüm bulamadıysanız mutlaka bu makalemizi okuyun.

Yedekleme konusunda tüm firmaların genel tercihi NAS Server sisteminin çalışma prensibi anlatılacaktır.

yedekleme hizmeti

yedekleme hizmeti

 

Firma olarak lisanslama işlemlerini de Microsoft Partnerliğimiz sayesinde yapmaktayız. Sizler de bu konuda detaylı bilgi için lütfen diğer web sayfamızı inceleyiniz. www.openlisanslama.com

Neden NAS sunucu?

Bilgisayarlarımız sürekli taşınabilir olma yolunda ilerliyor tabiiki. Bu süreçte depolama ihtiyaçlarımızda artmakta. Resim, ses, video, doküman dosyaları biz hayatın akışına bıraktıkça kapasite olarak artıyor. Yeni nesil dijital kameralarla üretilen yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve HD videoların boyutları pek çoğumuza zor anlar yaşatmaya başladı. Tüm dosyalarımızı bilgisayarlarımızda barındırmamız mümkün fakat bu hem mobil olma yolunda ilerleyen cihazlar için büyük bir yük, hem de evlerimizdeki diğer kişi ve cihazlarla bu dosyaların paylaşılması ve hatta yedeklenmesi güçleşmekte. Bu disk yükünü ayırıp, ahtapot gibi bilgisayarınıza sarılmış USB disklerden kurtulabilmek için diskleri farklı bir yerde konumlandırmak akılcı bir alternatif. Dosya arşivlerinize erişebilmek için USB diskleri takıp çıkartmak, birinden diğerine kopyalamak için bilgisayar başında süreci takip etmek, televizyonunuzdan ve diğer cihazlarınızdan içeriğe erişmek için USB diskler elinizde oradan oraya gidip gelmeniz ve verilerinize olan erişim süresinin uzaması gibi sorunların ve daha fazlasının çözümü için bir NAS sunucu kurmanız, hem verilerinizin güvenliğini, hem de erişiminizin kolay ve rahat olmasını sağlayacaktır.

NAS sunucu kurarken uygulanabilecek pek çok yöntem var.

Kurulumu planlarken değerlendirme kıstaslarım maliyet, kapasite, performans ve veri güvenliği oldu. Piyasada pek çok tak-çalıştır NAS donanımı (örn. VIA, Synology, WesternDigital, QNAP, ZyXEL) ve popüler kullanımda olan birkaç tane NAS konusunda özelleşmiş açık kaynak işletim sistemi dağıtımları var (ör. FreeNas, OpenFiler). Son günlerde ADSL modemlere USB disk bağlanarak NAS hizmeti veren ürünler bulmak mümkün, fakat bu tip bir modem kullandığınızda HDD yedekliliği pek mümkün olmayacaktır, bozulan bir HDD nin ardından bir bardak su içmek gerekebilir. Kuracağımız sistem maliyet açısından hazır sistemlere göre daha avantajlı olurken, normal bir bilgisayar kasası kullanacağımız için kasayı ileride farklı şekillerde değerlendirme ve modifiye etme kolaylığına sahip olacağız.